• Teaser
 • Teaser
 • Teaser
 • Teaser
 • Hotel Smedegaarden

  Sjæl, kreativitet og atmosfære
 • Hotel Smedegaarden

  Sjæl, kreativitet og atmosfære
 • Hotel Smedegaarden

  Sjæl, kreativitet og atmosfære
 • Hotel Smedegaarden

  Sjæl, kreativitet og atmosfære

Seværdigheder

Byen

forside lem

Lem er en virksom lille stationsby, der historisk har fået tilnavnet ”smedenes by” på grund af de mange små og mellemstore virksomheder i området. Det var her at vindmøllegiganten Vestas blev skabt, og i dag stadig har en stor afdeling.

Landsdelen

forside ringkob

På Hotel Smedegaarden er du et stenkast fra Ringkøbing Fjord. I horisonten bruser Vesterhavet ved Hvide Sande. Den smukke Skjern Ådal smyger sig gennem landskabet, hvilket især tiltrækker mange lystfiskere. I Dejbjerg, tæt ved Lem, er der mulighed for at spille golf.

Fra Lem er der 10 minutters kørsel til shopping i enten Ringkøbing eller Skjern. Området er i øvrigt rigt på museer, gårdbutikker og gallerier. Togstationen ligger 100 meter fra hotellet og hver time går der tog til begge byer.

Har I lyst til at opleve et sted hvor sjæl, kreativitet og atmosfære går hånd i hånd, så er Hotel
Smedegaarden det rette sted.


Danmarks Flymuseum

forside

Danmarks Flymuseum er et 7600 m2 stort, moderne og levende flymuseum med 50 danske og udenlandske luftfartøjer fra 1911–2000. Bl.a. svævefly, veteranfly, jagerfly og helikoptere.

Læs mere 

Stauning Whisky 

34306151105_8ed56a946a_m.jpg

Stauning Whisky ligger blot 7 minutters kørsel fra hotellet og er et besøg værd hvad enten man erwhisky drikker eller ej. Med en tur på Stauning Whisky er der mulighed for, at opleve historien bag hvordan det hele startede. Stauning Whisky tilbyder forskellige rundvisningspakker, så du har mulighed for, at vælge lige den pakke der passer til dig.

Læs mere  

Skjern enge

Skjern Enge er et paradis for børn og voksne. Her opleves ro og rig natur i øjenhøjde. Oplev naturen til fods, på cykel, til hest og i kano. Hængebroer og trækfærger hjælper én over åen. Året rundt studeres fuglelivet fra de mange fugletårne, og i sæsonen kommer lystfiskerne i håb om at fange en laks eller havørred. Fugleskjulet ved vejen mellem Lønborg og Skjern, fiskeplatforme, naturudstillinger, hængebroer, toiletter og flere grillpladser er indrettet til kørestolsbrugere.

Læs mere 

Lyngvig Fyr
Lyngvig-Fyr

Lyngvig Fyr finder man i det smukke klitlandskab omkring Holmsland Klit. Fyret er fra 1906 og står oven på en af klitterne ud mod havet. Selve området hvorpå fyret står, består af 300ha fredet klitter og klithede. For fyrets fod står den gamle fyrmesterbolig og et lille museum med
udstillinger omkring klittens og strandens plante- og dyreliv. Fra fyrets top kan man opleve et fantastik udsyn ud over Vesterhavet og det omkring liggende klitlandskab. Hvis ikke lige man er til højder, så er en gåtur i klitterne også en oplevelse værd.

Læs mere>> 

Laubjergs Rosenhave 

Laubjergs Rosenhave er et strejf af en helt anden verden. Her ligger et 10.000 kvadratmeter stort haveanlæg med mindst 5000 roser. På en god dag i blomstringstiden kan en rundtur i parken sagtens tage et par timer; i hvert fald hvis man skal tage nogle af sorterne i nærmere øjesyn og måske diskutere både farve, form og favoritter med sine ledsagere.

Læs mere >> 

Bork Vikingehavn - stedet hvor vikingetiden bliver levende! Bork-Vikingehavn
Tag på en spændende tidsrejse 1000 år tilbage i tiden, og mød den levende historie. Hils på håndværkerne, sømanden og husfruen, og oplev deres dagligdag i de flotte vikingetids huse. Prøv de mange aktiviteteter.

Læs mere>>

Tirpitz 

Skjult under vestjyske sandbanker ligger det spritnye museum Tirpitz. ''Den skjulte Vestkys'', ''En hær af beton'' og ''Havets guld'' er titlerne på de tre permanente udstillinger som musset også tilbyder. De vil på hver især på hver deres måde give de besøgende en fantastisk interessant oplevese, som både er meningsfuld og spændene. Dette er helt klart et besøg værd.

Læs mere

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok